En diskussion man ofte glemmer, når man snakker om ædelmetaller, er at det er muligt at investere i ædelmetaller som guld, sølv, platin eller noget helt andet fysisk eller digitalt. Der er fordele og ulemper ved begge, og det er ikke helt lige meget, hvilken du vælger. Disse ting kommer vi kort ind på i denne lille artikel om emnet ædelmetaller.

Er ædelmetaller stadigvæk relevante?

Vi kan lige tage et af de store spørgsmål og det er om hvorvidt ædelmetaller egentlig stadigvæk er relevante som investeringer. Mange mener, at de er. Der bliver handlet rigtig meget guld på verdensplan, og man bruger det ikke kun som en investering. Der skal faktisk bruges guld, sølv og mange andre ting, når der skal laves hardware til computere. Der menes derfor, at disse ting altid kommer til at være relevante både som investeringer og som råvarer.

Hvis du ønsker at læse mere om ædelmetaller og deres relevans i dag, så kan du læse mere inde på Metals.dk, som skriver meget gode artikler om emnet.

Det digitale guld

Selv om vi lige har konkluderet, at ædelmetaller er meget relevante i dag, så snakkes der ikke så meget om det. De fleste snakker i stedet for “det digitale guld”, og her mener man ting som bitcoin. Bitcoin er i princippet det digitale guld, fordi der er begrænsede mængder af det, og så er det også muligt at dele en bitcoin i mange dele. Faktisk 100.000.000 dele, og disse dele kaldes for en satoshi. Man kan sammenligne en satoshi med en øre, hvis man skal sammenligne bitcoin med den danske krone. Betyder det så, at man ikke behøver at tænke på fysiske ædelmetaller længere? Nej, det er ikke tilfældet. Som vi var inde på tidligere, så kommer der altid (i hvert fald i den nærmeste fremtid) til at være efterspørgsel efter ædelmetaller, fordi de indgår i produktionen af mange af de ting, vi anvender hver dag.