Måske har du hørt om folie til møbler? Det er super smart og en nem måde at få helt nye møbler på. Hvis du synes, at dit badeværelse er lidt kedeligt, kan du hurtigt spice det op med selvklæbende folie. Det virker på møbler, vægge, vindueskarme osv. Det giver dig mange muligheder for at indrette dit hjem på helt nye måder uden at skulle skifte alle møbler ud eller male alle vægge. Det er nemt og effektivt.

Hvordan fungerer selvklæbende folie?

Det er super nemt at bruge folien. Du skal blot have værktøjet i orden, og så er det bare med at komme i gang. Du kan finde selvklæbende tapet til møbler, hvor du bare skal vælge den, du synes bedst om.

Af værktøj skal du bruge:

  • Folieskraber (med eller uden filt)
  • Hobbykniv eller foliekniv
  • Saks
  • Lineal

Du kan vælge mellem mange forskellige slags folier. Der findes rå look, marmor, træfarvet eller ensfarvet. Du kan vælge lige det mønster, du ønsker. De fleste findes som metervarer i størrelserne: 45 x 200, 67,5 x 200 eller 90 x 200 cm.

Du skal først og fremmest rulle folien ud og skære det til, så det passer i målene til det møbel, du gerne vil klæbe det på. Det kan du gøre med en hobbykniv eller saks og måle op med målebånd eller lineal. Når du har målt det op, og det passer, skal folies klæbes af og på møblet. Du kan få god hjælp med en folieskraber, der kan hjælpe dig til at få det på. Det gør også, at der ikke så nemt kommer bobler. Når det er klæbet på, er det faktisk klart. Det bliver ikke nemmere!

Hvorfor selvklæbende folie?

Der er mange fordele ved selvklæbende folie, nogle af dem kommer her:

  • Du kan nemt og hurtigt få et nyt udtryk på dine møbler
  • Det er en billig løsning til at lave om i indretningen
  • Det kan give dine møbler liv i længere tid, så du ikke skal smide dem ud
  • Det er nemt og alle kan udføre arbejdet
  • Du kan få lige det udtryk, du ønsker

Der er rigtig mange fordele ved selvklæbende folie, og i dag kan du få noget, der passer til en nordisk og moderne indretning. Det hjælper os også til ikke at smide vores møbler hurtigt ud, men de kan shines up og ændres med foliet, så de får nyt liv og kan holde i flere år. Ofte er vores møbler stadigvæk i god stand, vi bliver måske bare trætte af deres udseende. Så er selvklæbende folie en oplagt mulighed, hvis det er sådan, du har det.

Skab nyt liv i indretningen

Folie er med til at give dine møbler nyt liv. Det kan være godt engang imellem at få noget nyt at se på, når hverdagen ellers er lidt grå og kedelig. Med folie kan du nemt få et nyt udtryk, og dine venner vil tro, at du har købt helt nye møbler.