Hvis du spiser de rigtige fødevarer, kan du få essentielle vitaminer og mineraler, der fremmer stærkt og skinnende hår. Indarbejd masser af frisk frugt, grøntsager, magre proteiner og fuldkornsprodukter i dine måltider for at få mest muligt ud af det. Hvis du desuden drikker rigeligt med vand, kan du hjælpe med at holde dit hår hydreret og smukt. Derudover kan du prøve at bruge en hårmaske til tørt hår.

 

Det er også vigtigt at pleje hovedbunden regelmæssigt for at stimulere sund hårvækst. En blid hovedbundsmassage med specielle olier eller produkter kan hjælpe med at forbedre cirkulationen og fjerne døde hudceller fra hovedbunden, samtidig med at folliklerne får næring. Regelmæssig shampoo og pleje af håret er også vigtigt for at holde det sundt og fri for snavs og aflejringer. Og glem ikke at bruge en leave-in conditioner eller et andet produkt for at hjælpe med at beskytte dit hår mod varmestyling, miljøskader og andre eksterne faktorer.

Tørt hår

Til tørt hår er det vigtigt at bruge en fugtighedsgivende shampoo og balsam. Kig efter dem, der indeholder naturlige olier og er fri for sulfater. Når du plejer dit hår, skal du bruge en dybdeplejende behandling og lade den virke i mindst 10 minutter, før du skyller ud. Når du har vasket håret, skal du bruge en bredtandet kam eller børste til at hjælpe med at rede lokkerne ud. Når du styler dit hår, skal du bruge produkter, der indeholder naturlige ingredienser, og undgå varmestyling, når det er muligt.

Fedtet hår

Hvis håret er fedtet, er det vigtigt at bruge en klarende shampoo, som kan hjælpe med at fjerne snavsophobninger fra hovedbunden og reducere mængden af olie, der produceres. Klargørende shampooer indeholder også ingredienser som tea tree oil, der kan hjælpe med at bekæmpe bakterier, som fører til fedtede lokker. Efter vask med en klarende shampoo skal du følge op med en oliefri balsam, der kan hjælpe med at afbalancere fugten og give blødhed uden at tilføre overskydende fedtstof. Undgå at bruge for mange stylingprodukter, da de kan forårsage yderligere ophobning i håret og hovedbunden og samtidig tynge hårstråene ned. Derudover er det vigtigt at trimme håret regelmæssigt, da spaltede spidser med tiden vil føre til yderligere skader eller brud.

Husk at blive klippet

Det anbefales, at du bliver klippet hver sjette til ottende uge, afhængigt af længden og sundheden af dit hår. Det giver mulighed for at klippe spaltede spidser af og give dit hår et stilmæssigt løft. Hvad angår shampooing, afhænger dette af dit hårs og din hovedbunds tilstand. Hvis du har fedtet hår eller en fedtet hovedbund, er det bedst at shamponere hver anden dag, mens du, hvis din hovedbund og dit hår er mere tørt, kan udvide dette til tre eller fire dage. Ud over at bruge shampoo er det vigtigt at bruge balsam regelmæssigt, så dit hår forbliver blødt og håndterbart. Det er også en fordel at bruge en ugentlig dybdekonditionerende behandling eller maske, da dette vil holde dine lokker næret.